Informasjon fra crewet

Post by Mr. Tralan on Apr 1, 2017 1:47:20 GMT 1

Mr. Tralan Avatar
Mr. Tralan
Milliardærenes klanleder
Administrator

Medlem siden February 2015
3,682 poster
982 likerklikk
Apr 1, 2017 1:47:20 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Informasjon fra crewet

Flere medlemmer har etterlyst mer informasjon fra crewet, så her er det.

Jeg tagger de mest aktive her slik at folk får dette med seg.
@afrodite

@mariForumet oppdateres

For tiden holder Forums.net på med en stor og omfattende oppdatering av hele systemet, og de har holdt på i hele 2016 med denne oppdateringen. Utviklerteamet hos Forums.net er ferdig med å utvikle bloggene, og er nå i gang med forumet. Donaldforum vil få omkring ett år på seg fra oppdateringen blir lansert til vi må bytte til den.

Uavhengig av oppdateringen til Forums.net er det planlagt en oppdatering av Donaldforum og utskiftning av plattform. ProBoards (Forums.net) kommer til å bli byttet ut med noe annet. Nøyaktig når dette vil skje er enda ikke fastsatt. Man har midlertidig gått over til å bruke dono.forums.net i stedet for donaldforum.no, siden førstnevnte har HTTPS.

En av de største endringene oppdateringen vil innebære, er at hovedrommet (forum-rommet som heter «Samfunnet») kommer til å bli fjernet. Dette fordi vi i crewet har erfart at det er alt for lite fokus på donaldisme på forumet. De fleste foruminnleggene blir postet i hovedrommet, og ikke i Andeby-rommet - som vi helst skulle ønsket.


Hvorfor vi velger fjerne hovedrommet

Vi i crewet har kommet fram til at beste måten å fremme donaldismen på, er å stenge hovedrommet, for på den måten å få mer aktivitet i Andeby-rommet. Vårt mål er at medlemmene engasjerer seg i og deltar i diskusjoner om Andeby-universet.

De som ønsker å ta vare på forumposter fra hovedrommet, må lagre dem før rommet slettes. Det er enda ikke fastsatt noen dato for overgangen til det nye Donaldforum, men hovedrommet vil ikke bli fjernet helt plutselig uten at vi i crewet først har kommet med en dato for når man senest må ha lagret forumpostene.

Likevel kan det nok være lurt å begynne å lagre forumpostene man ønsker å ta vare på allerede nå, dersom man har mange man ønsker å bevare. Alle forumposter fra de andre forum-rommene vil overføres til den nye siden, det samme gjelder PM-samtalene, brukerkontoene m.m. Fjerningen av hovedrommet vil ikke ramme klanene og politikken.


Hvorfor ikke bare arkivere hovedrommet i stedet for å slette det?

Vi ønsker ikke å ta med unødvendig mye gammelt skrot over til den nye siden. Det nye Donaldforum skal være splitter nytt, fritt for eldgamle foruminnlegg.

OPPDATERING:
Dette var en aprilspøk, hovedrommet skal ikke fjernes. At Forums.net holder på med en oppdatering og at Donaldforum også skal oppdateres er likevel sant.


Oppsummering av det siste crew-møtet

Tid: 26.02.2017 kl. 18.00-20.45
Sted: Crew-forumet

Tilstede: Taco Duck, Tralan, RK6000 og Ku-melkeren

Deler av sakslisten for møtet:
Sak 3: Retningslinjer for administrasjonen og brukere
Sak 4: Forumreglene
Sak 5: Administrasjonens interne regler
Sak 6: Strategi for moderasjon
Sak 7: Klagepolicy
Sak 8: Oppførsel som skal oppfordres og hva som skal bekjempes sett til klager
Sak 9: Endre registreringsavtalen.
Sak 10: Bli flinkere til å gi ut informasjon til brukerne (innsendt av Tralan)

Møtet ble satt kl. 18.00.20, med Taco Duck som ordstyrer.

Vi i crewet har vedtatt følgende retningslinjer for moderatorene og administratorene:
Moderatorenes arbeidsoppgaver består i:
- Flytting og stenging av tråder
- Sletting av uønsket innhold
- Se til at brukerne følger retningslinjene
- Svare på henvendelser og spørsmål fra brukerne
- Delta i forumstyringen

Moderatorene har også mulighet til å delta i interne diskusjoner i forumledelsen.

En moderator kan på eget initiativ velge å flytte/stenge en tråd og slette innhold, dersom moderatoren mener det har forekommet regelbrudd - eller hvis den som opprettet tråden ber om at den blir låst, flyttet eller slettet. En moderator kan også på egenhånd velge å gjøre en tråd sticky.

En moderator kan derimot ikke på egenhånd velge å banne eller gi advarsel til en bruker, uten å forhøre seg med resten av crewet. Unntak kan gjøres dersom det ikke er tid til å vente på svar fra de andre crew-medlemmene, og en avgjørelse må tas umiddelbart.

Administratorerne bestemmer hvem som skal velges ut til å bli moderatorer, men bør forhøre seg med resten av crewet før eventuelle utnevnelser eller avsettelser gjøres.

Både moderatorene og administratorene skal vise respekt for og være hensynsfull ovenfor andre brukere.

Medlemmene av forumledelsen har ikke taushetsplikt om det som foregår internt i forumledelsen, og viktig informasjon som kan være interessant for brukerne, bør videreformidles. Unntak fra dette er saker som vedrører enkeltbrukeres personlige forhold, begrunnelse for nedgradering av crew-medlemmer og sanksjoner som er ilagt flere eller en enkelt bruker.

Skal medlemmer av crewet gi ut informasjon som de har fått i kraft av å være medlem av crewet, så må denne informasjonen i så fall gis offentlig i forumet og ikke over PM.

Når det gjelder unntaket fra at moderatorene som hovedregel ikke alene skal kunne banne eller gi advarsel til noen, så er det lagt opp til at omstendighetene må være veldig seriøse for at dette skal bli aktuelt. Et eksempel på dette kan være at noen poster porno eller spammer i forumet, og bare ett medlem av crewet er pålogget akkurat da.

Neste sak gjaldt hvilke regler som skal gjelde for Uanstendighetsrommet. Vi i crewet ble enig om å legge følgende til forumreglene vedrørende Uanstendighetsrommet:
§4 Det er et mindre unntak fra §1 hvis du poster innhold i 'Uanstendighetsrommet' som er generelt 15+. Det er et strengt forbud mot uanstendig grafisk innhold, med mindre det er kunstverk fra 1800-tallet og tidligere og/eller er abstrakt samt forbudet mot innhold om vold (som er uten advarsel og spoiler) gjelder fortsatt.
§ 4.1 Prat og kommentarer om sex er lov i Uanstendighetsrommet, forutsatt at praten:
a) ikke blir for grov og ekstrem (moderatorene må utvise skjønn her)
b) ikke involverer (handler om) andre enn de som selv aktivt har gitt uttrykk for at de ønsker det selv (f.eks. ved å delta i praten)
§ 4.2 Delvis nakenhet (for eksempel påkledd, men med underbukser o.l. synlig) er tillatt så lenge nakne kjønnsorganer, nakne armhuler og/eller nakent bryst ikke vises. Fullstendig nakenhet (dvs. ingen klær i det hele tatt) er ikke lov. Dette gjelder kun for Uanstendighetsrommet.

Ingen andre paragrafer i forumreglene har blitt endret.

Vi ble ikke ferdig med alle sakene og et nytt møte planlegges den nærmeste tiden. Møtet ble hevet kl. 20.45.20.


Tolkning av forumreglene vedrørende avholdelse av debatter

Når det blir avholdt politiske debatter er det ofte ønske om at de som ikke er invitert, ikke skal kommentere heller. På donald.no ble imidlertid forumreglene praktisert slik at dersom noen allikevel kommenterte, så kunne ikke moderatorene fjerne kommentaren, siden den ikke brøt med forumreglene.

Vi har valgt å praktisere det annerledes på Donaldforum. Kommentarer postet av folk som ikke deltar eller ikke er invitert kan bli fjernet, dersom det står i førsteposten at andre ikke skal kommentere, og at "ulovlige" innlegg fra folk som ikke deltar, vil bli fjernet fra noen i crewet.


Oversikt over crew-medlemmene og andre med tilknytning til crewet

Administrator
Taco Duck (hovedadmin)

Globale moderatorer
Tor Duck
Tralan
Ku-melkeren
Rebekkala

Tema-administratorer
Galaniitoluodda
Veset

Moderator i Uanstendighetsforumet
Jack Barakat

Klanmoderatorer

For hakkespettforumet:
Hakkespettene
Kurfyrste Patrick
The Fighter Andre

For milliardærforumet:
Milliardærene
Tralan
For skurkeforumet:
Yayo

For smartingforumet:
RK6000

For latsabbforumet:
Klanen er lagt ned


Klanmoderatorene og moderatoren i Uanstendighetsrommet er lokale moderatorer og er ikke medlemmer av crewet. Heller ikke tema-administratorene er medlemmer av crewet. Tema-administratorene har, foruten om det vanlige medlemmer kan gjøre, i tillegg mulighet til å endre på designet til siden.


Med vennlig hilsen
Dofo-administrasjonen
Sist endret: May 17, 2017 17:36:31 GMT 1 av g

Post by afrodite on Apr 1, 2017 1:59:21 GMT 1

afrodite Avatar
afrodite


Medlem siden January 1970
0 poster
likerklikk
Apr 1, 2017 1:59:21 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Litt copycat av fjorårets 1. aprilspøk dette da haha
Men men må si det var et godt forumlert innlegg så hadde kanskje gått på den gjorde vi ikke omtrent det samme i fjor...

Post by Mr. Tralan on Apr 1, 2017 2:25:27 GMT 1

Mr. Tralan Avatar
Mr. Tralan
Milliardærenes klanleder
Administrator

Medlem siden February 2015
3,682 poster
982 likerklikk
Apr 1, 2017 2:25:27 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Det at både Donaldforum og Forums.net skal oppdateres er ingen aprilspøk, Amore. Dette har vært planlagt i lang tid. Det er bare å spørre Forums.net eller Veset.

Og hovedrommet skal faktisk fjernes. Flere har etterlyst mer informasjon fra crewet, deriblant BIH_Pride som i går postet en tråd om saken i forumet. Dette er noe vi har planlagt lenge, og nå som vi først gikk ut med informasjon, så tenkte vi at det passet bra å informere om dette i samme slengen.

Jeg har allerede begynt å arkivere forumposter fra hovedrommet:


Årsaken til at vi velger å gå ut med dette såpass tidlig er at folk skal få tid til å lagre de forumpostene de ønsker å ta vare på.
Sist endret: Apr 1, 2017 2:26:13 GMT 1 av Mr. Tralan

Post by BIH_Pride on Apr 1, 2017 7:06:48 GMT 1

BIH_Pride Avatar
BIH_Pride
Smartingene

Medlem siden February 2015
10,288 poster
2,006 likerklikk
Apr 1, 2017 7:06:48 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Jeg gidder ikke å hoppe i en diskusjon som jeg gjorde i fjor, hvis dette er en aprilspøk. Dersom dette er ekte, ja, da får dere litt av en preke fra BIH_Pride.

Post by Tobibra-kun on Apr 1, 2017 7:25:35 GMT 1

Tobibra-kun Avatar
Tobibra-kun


Medlem siden February 2015
7,354 poster
930 likerklikk
Apr 1, 2017 7:25:35 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Om det er sant, håper jeg ikke spill og moro delen også blir fjernet.

Post by brentvaffel on Apr 1, 2017 8:45:18 GMT 1

brentvaffel Avatar
brentvaffel

Mummitroll

Medlem siden July 2015
7,887 poster
1,927 likerklikk
Apr 1, 2017 8:45:18 GMT 1        på skrivebordsversjon       
lmao jeg og anett snakka om at dere ville lage post om dette i dag haha. good try though
RT if you're still mad at JK Rowling for killing off Jub Jub

Post by Panda🐼 on Apr 1, 2017 9:02:03 GMT 1

Panda🐼 Avatar
Kjøttelsker og kattedreper dø hilsen lars
Hakkespettene

Medlem siden September 2015
3,453 poster
551 døde katter i kjelleren
Apr 1, 2017 9:02:03 GMT 1        på mobilversjon       
morsomt ler masse irl
Kjøttelsker og kattedreper

Post by Agent_Bond_007 on Apr 1, 2017 11:07:14 GMT 1

Agent_Bond_007 Avatar
Agent_Bond_007
Skurkenes klanleder

Medlem siden February 2015
3,453 poster
1,087 likerklikk
Apr 1, 2017 11:07:14 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Det er litt for obvious det ikke er sant, uten hovedforumet hadde forumet død helt.
"Toten gir meg AIDS" [email protected] 2017

Post by RK7000 on Apr 1, 2017 11:15:05 GMT 1

RK7000 Avatar
RK7000
Smartingenes klanleder
President på DonaldForum

Medlem siden February 2015
2,963 poster
790 likerklikk
Apr 1, 2017 11:15:05 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Personlig støtter jeg denne ideen. Hovedforumet har blitt bare kaos og rot etter at alle konfliktene sluttet, og folk ble triveligere. Nå er det så godt miljø at jeg blir overveldet. Blant annet synes jeg at det er litt for drøyt at  gjør noe så kult og morsomt som å lage et interessant arrangement.

Personlig synes jeg dette bare beviser at tiden for å legge ned hovedforumet, er for lengst forbi. Vi burde ha reagert på dette tidligere, så hadde denne triste situasjonen vært unngått.

I tillegg, synes jeg at  bidrar for mye for tiden med sine meninger, og at  gjør informasjon som burde ha vært holdt hemmelig, alt for lett tilgjengelig, noe som gjør at medlemmene blir godt opplyst om historien i tillegg!

Det er bare synd at én ikke kunne gjøre noe for å stoppe denne utviklingen, lenge før vi kom dit det er nå. En annen og siste klage jeg har, er at enkelte brukere, som og , er for hyggelig, noe som bare øker dette trivselsproblemet.

-Fra en misfornøyd bruker av DonaldForum
Sist endret: May 18, 2017 18:41:49 GMT 1 av g
Borgermester i Smartingene
Vær glad og lykkelig, og husk: Det er en tid for alt! :)
Jeg er fornøyd! :)
64

Post by afrodite on Apr 1, 2017 12:19:26 GMT 1

afrodite Avatar
afrodite


Medlem siden January 1970
0 poster
likerklikk
Apr 1, 2017 12:19:26 GMT 1        på mobilversjon       
brentvaffel Avatar
lmao jeg og anett snakka om at dere ville lage post om dette i dag haha. good try though


sa jo det kom til å bli kopi av hva som ble gjort i fjor haha manglet bare at de fjerner det midlertidig så blir det helt likt haha 😂

Post by afrodite on Apr 1, 2017 12:45:19 GMT 1

afrodite Avatar
afrodite


Medlem siden January 1970
0 poster
likerklikk
Apr 1, 2017 12:45:19 GMT 1        på mobilversjon       
Augustus Avatar
afrodite Avatar
sa jo det kom til å bli kopi av hva som ble gjort i fjor haha manglet bare at de fjerner det midlertidig så blir det helt likt haha 😂
Det er ikke en aprilspøk. Vi har planlagt det en stund, men var pga at nylig spurte om informasjon rundt siden av vi bestemte oss for å innformere. Det nye forumet har vært planlagt en stund nå og er det Gala har vært opptatt med. Hovedrommet skal ikke fjernes før relanseringen så derfor har vi ikke fjernet det enda.


nesten samme svar jeg ga i fjor å det der😂 neida skal ikke si mer så kanskje noen går på den! For det her var et mye bedre formulert innlegg enn det vi hadde haha!

Post by Tobibra-kun on Apr 1, 2017 14:28:56 GMT 1

Tobibra-kun Avatar
Tobibra-kun


Medlem siden February 2015
7,354 poster
930 likerklikk
Apr 1, 2017 14:28:56 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Er egentlig samme for min del om dette er sant eller ikke.

Post by Agent_Bond_007 on Apr 1, 2017 16:15:37 GMT 1

Agent_Bond_007 Avatar
Agent_Bond_007
Skurkenes klanleder

Medlem siden February 2015
3,453 poster
1,087 likerklikk
Apr 1, 2017 16:15:37 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Augustus Avatar
Agent_Bond_007 Avatar
Det er litt for obvious det ikke er sant, uten hovedforumet hadde forumet død helt.
Gala holder på med et forum som ikke er donaldrelatert så det ikke skal skremme bort folk som ikke er interessert i donald. Derfor føler jeg at vi ikke trenger et hovedrom på dofo.
lol om dette er sant, så kommer det til å du uansett
Sist endret: May 18, 2017 18:51:52 GMT 1 av g
"Toten gir meg AIDS" [email protected] 2017

Post by Tobibra-kun on Apr 1, 2017 19:26:50 GMT 1

Tobibra-kun Avatar
Tobibra-kun


Medlem siden February 2015
7,354 poster
930 likerklikk
Apr 1, 2017 19:26:50 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Agent_Bond_007 Avatar
Augustus Avatar
Gala holder på med et forum som ikke er donaldrelatert så det ikke skal skremme bort folk som ikke er interessert i donald. Derfor føler jeg at vi ikke trenger et hovedrom på dofo.
lol om dette er sant, så kommer det til å du uansett
Beklager om jeg ikke forsto meningen med posten din Bondern, men hvordan ville den ideen skremt bort folk?
chit chat kan man jo ta på PM uansett. 

Post by Agent_Bond_007 on Apr 1, 2017 22:39:47 GMT 1

Agent_Bond_007 Avatar
Agent_Bond_007
Skurkenes klanleder

Medlem siden February 2015
3,453 poster
1,087 likerklikk
Apr 1, 2017 22:39:47 GMT 1        på mobilversjon       
Tobibra-kun Avatar
Agent_Bond_007 Avatar
lol om dette er sant, så kommer det til å du uansett
Beklager om jeg ikke forsto meningen med posten din Bondern, men hvordan ville den ideen skremt bort folk?
chit chat kan man jo ta på PM uansett. 

Jeg tror bare ikke folk hadde giddet å være her uten hoveddommet. PM blir ikke helt det samme
"Toten gir meg AIDS" [email protected] 2017
Velkommen til DonaldForum-chatten!


Logg deg inn på DonaldForum
for å joine chatten!