Er du ny på siden? Lag deg en bruker her for å lese i forumet. Les mer om forumet her.


Pengesystemet er lansert

Post by Tralan on Jul 7, 2020 22:10:24 GMT 1

Tralan Avatar
Tralan
Milliardærene
Moderator

Medlem siden February 2015
5,911 poster
1,505 likerklikk

Jul 7, 2020 22:10:24 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Oppdatering: Pengesystemet er nå lansert! Det er bare å sette i gang å bruke det.
Nytt pengesystem


Lansering:
Tid: søndag 12. juli 2020 kl. 20
Sted: Dofo Chatten, Kosmi

Alle er velkomne


_________________________


Fighteren , hardcode-programmereren og forretningsgeniet har barket seg sammen og laget et helt nytt pengesystem for dere brukere på Donaldforum.no. Vi har nå gleden av å presentere det nye pengesystemet. Systemet lanseres søndag 12. juli kl. 20 på Kosmi.

Opp gjennom årene har det vært gjort flere forsøk på å starte et pengesystem, blant annet Den Donaldisitske Bank for å nevne noe. Forskjellen fra tidligere er at pengesystemet nå er designet slik at vi unngår både inflasjon og deflasjon. Det er designet slik at det er dere - brukerne - som blir vinnerne i systemet.

Startkapital. Alle får utdelt en startkapital på 10 000 DCK, som hver og en kan bruke som en selv vil. Har du ikke fått utdelt noen startkapital, send en PM til så registrerer vi deg i systemet og ordner det.

Bedrifter. Bedriftene starter med en startkapital på 0 DCK, og er avhengig av innskudd fra eierne. Les mer om hvordan du starter din egen bedrift her.

Dekorasjonsbutikk. I Dekorasjonsbutikken kan du kjøpe ulike gjenstander og objekter for å personliggjøre din miniprofil. Det vil fra start av være 23 ulike dekorasjoner tilgjengelig i butikken. Gjenstandene dukker opp på din miniprofil og profil etter kjøpet.

Valuta. Det gamle valutanavnet "Andeby-kroner" har vi forkastet, og vi har valgt å kalle valutaen duckater (DCK) i stedet, som er et mye mer originalt navn. Navnet er inspirert av den venetianske myntenheten fra 1200-tallet.

Banksaldo og lommebok. Det er et skille mellom banksaldo (innskutte penger) og lommebok (kontanter) i systemet, men dette skillet har liten praktisk betydning. Det eneste man må merke seg er at rentene beregnes ut fra hva du har på bankkontoen.

Opptjeninger utbetales normalt til lommeboka, samtidig som utbetalinger du gjør også trekkes fra lommeboka. For å handle noe i Dekorasjonsbutikken må du altså overføre penger til lommeboken din først. Det kan du gjøre på denne siden etter lanseringen.


Slik tjener du penger

1) Vær aktiv i forumet. For hver forumtråd du oppretter vil du tjene 20 duckater (DCK), og for hvert innlegg du skriver (svar på andre forumposter), mottar du 10 duckater. Enkelte forumseksjoner vil være unntatt fra inntjening, bl.a. forumleker.

2) Bankrenten. For hver 24. time som går, vil du motta 0,01 % rente på alle penger du har på bankkonto (forutsatt at du har skrevet en forumpost den aktuelle dagen).

3) Samhandle med andre brukere. For eksempel kan du få betalt for å skrive en nyhetsartikkel til en avis, eller du kan gå sammen med Fetter Anton og opprette Andeby Lotteri, og få utbetalt det overskuddet lotteriet har. Senere vil du også kunne registrere din bedrift på Andeby Børs og handle aksjer i andre bedrifter der.

Slik bruker du pengene

1) Ved å kjøpe varer og tjenester fra andre brukere. Dette kan f.eks. være å kjøpe et profilbilde fra "Rebekkala Grafisk AS" eller en spesialutgave av Breaking News. Det kan også være som påmeldingsbetaling til en utgave av Den store vannkrigen (hvor vinneren stikker av med en større pengepremie). Etterhvert vil bedriftene starte å akkumulere inntekter, som igjen vil bli betalt ut som lønn til de ansatte - som gir deg (de som tar en jobb) enda mer penger. Mellom én og to måneder etter lansering vil også Andeby Børs åpne, og her kan du investere dine penger i disse bedriftene.

2) Ved å kjøpe dekorasjoner i Dekorasjonsbutikken. Dette er en statlig eid butikk. Du vil finne en rekke ulike dekorasjoner du kan pynte din miniprofil med (profilen som vises i forumposter), og vil inneholde tegninger av - så her er det bare å løpe og kjøpe! Du vil kunne pynte din miniprofil og sette ditt preg på den. Det vil være dekorasjoner i alle prisklasser, og vi snakker om alt fra klan-symboler som hakkespettmedaljer, pengebinge og brekkjern til Disney-figurer og smykker.
OBS: For å kjøpe noe må du ha det dobbelte av kjøpesummen.Slik starter du din egen bedrift

Les mer


Mer om hvordan pengesystemet virkerSlik bruker du pengesystemet

Knapper:Sjekke banksaldoen din
Du kan også sjekke banksaldoen på profilen din i tillegg til denne siden:
Overføre penger til andre brukere eller bytte varer
Hvis du ønsker å overføre penger til en bruker eller handle med vedkommende, gå inn på vedkommende brukers profilside. Trykk så på dollar-knappen for å overføre penger, og pakke-knappen for bytte en vare med brukeren.

Brukeren må godta forespørselen senere for å faktisk motta pengene, eller for at varene skal bli byttet. Forespørselen kan godtas på denne siden.
Rangstiger
Rankingene er basert på hvor mange duckater (poeng) brukeren har, og rangen din vises på profilen din:


For Hakkespettene:
  1. U.F.F.A.M.E.G.: For brukere med 0-19999 DCK
  2. S.A.U.S.E.N.E.B.B.: For brukere med minst 20000 DCK
  3. A.P.E.N.E.S.O.N.K.E.L.: For brukere med minst 30000 DCK
  4. H.Ø.N.E.P.Ø.N.E.: For brukere med minst 40000 DCK
  5. D.U.K.S.: For brukere med minst 50000 DCK
  6. G.A.S.S.U.: For brukere med minst 70000 DCK

Det er tilsvarende for de andre klanene. Les mer om de andre klanenes rangstiger på klansidene deres:


Vise trofeer
Trykk på medaljeikonet på profilen din for å se trofeer og medaljer du eventuelt har fått utlevert.


Trofeer og utmerkelser utbetales i ulike konkurranser på Donaldforum. For å få et trofe eller en utmerkelse må du vinne en av disse konkurransene, som vil bli annonsert i forumet.


Endre hatt som vises på miniprofilen
Gå inn på profilinnstillingene dine under fanen "Personal" for å endre hvilken hatt som skal vises på profilen og miniprofilen din:Det er mulig å kjøpe flere hatter i Dekorasjonsbutikken.


Endre innstillingene til gjenstander du har kjøpt
Etter at du har kjøpt en gjenstand, kan du selv velge om gjenstanden skal vises på miniprofilen din eller ikke. Det kan du gjøre ved å trykke på bildet av gjenstanden på profilen din og deretter trykke på knappen Show/hide. Deretter velger du om gjenstanden skal skjules eller vises.
Vi håper systemet vil komme til nytte & glede for dere brukere!

Vennlig hilsen
Finanskomiteen v/Beatles, Tralan og Andre
Sist endret: Jul 13, 2020 1:05:20 GMT 1 av Tralan
«The Zen Way is to wait without purpose in the state of highest tension. Do not compete with what is happening. To compete is to prepare for failure. Do not be trapped by the need to achieve anything. This way, you achieve everything.»

<ref>{{Referanse Dofo|Post = 249049|Tittel = Pengesystemet er lansert|Utgiver = Tralan|Utgitt = {{Dato|DD|MM|YYYY}} |Besøkt = {{Dato|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}}}}}</ref>

Post by Robsan on Jul 8, 2020 0:19:06 GMT 1

Robsan Avatar
Robsan
Milliardærenes klanleder

Silver Tier Patron

Medlem siden February 2015
10,385 poster
508 likerklikk
Jul 8, 2020 0:19:06 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Jag är riktigt taggad på pengasystemet och det märks verkligen att ni lagt ner ordentligt med tid på att ordna allting! :D

Det är dock en sak som jag är lite tveksam till. Det gäller att det i teorin blir möjligt att tjäna i princip obegränsat mycket pengar då man får pengar för varje tråd man skapar och/eller inlägg man postar samtidigt som man kan skapa obegränsat antal trådar och posta obegränsat antal inlägg varje dag. Jag tycker absolut att pengasystemet bör gynna aktiva användare på sidan men jag tror att det skulle innebära att vi efter något år skulle se en väldigt, väldigt stort skillnad mellan dels väldigt aktiva och mindre aktiva användare men även mellan äldre och nyare medlemmar. Som ett exempel på hur det kan leda till orimligt mycket pengar till vissa så skulle ha tjänat ungefär 3090 DCK i mars i år med de reglerna (här har jag bara gått efter winterbots månadsstatistik och inte räknat extra för nya trådar eller räknat bort inlägg i forumlekar). På en månad hade alltså en medlem helt rimligt kunnat tjäna en tredjedel av startsumman som alla de deltagande medlemmarna får. Värt att tillägga är även att vi knappast snackar något rekord den månaden. Jag är inte helt säker på att det är rekordet men i april 2019 så postade @shapur totalt 1645 inlägg, vilket alltså skulle ha resulterat i ungefär 16450(!) DCK intjänat på enbart en månad (även här har jag bara utgått ifrån winterbots statistik över hur många inlägg shapur postat och inte tagit hänsyn till om några är nya trådar eller inlägg postade i forumlekar).

Samtidigt så stödjer systemet ni använder, om jag förstått saken rätt, att det automatiskt betalas ut en fast "lön" till alla som har postat visst många inlägg. Här föreslår jag att ni skapar två-tre stycken lönenivåer där en är så låg att de flesta skulle uppnå den och en-två satt lite högre. Det verkar även möjligt att göra så att lönen delas ut en gång i månaden istället för en gång i veckan eller till och med en gång per dag. Det tror jag är fördelaktigt eftersom att det även möjliggör för de som är väldigt aktiva ett fåtal dagar per månad men helt inaktiv andra dagar att tjäna pengar.
<ref>{{Referanse Dofo|Post = 249052|Tittel = Pengesystemet er lansert|Utgiver = Robsan|Utgitt = {{Dato|DD|MM|YYYY}} |Besøkt = {{Dato|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}}}}}</ref>

Post by Tralan on Jul 8, 2020 11:29:02 GMT 1

Tralan Avatar
Tralan
Milliardærene
Moderator

Medlem siden February 2015
5,911 poster
1,505 likerklikk
Jul 8, 2020 11:29:02 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Robsan Avatar
Jag är riktigt taggad på pengasystemet och det märks verkligen att ni lagt ner ordentligt med tid på att ordna allting! :D

Det är dock en sak som jag är lite tveksam till. Det gäller att det i teorin blir möjligt att tjäna i princip obegränsat mycket pengar då man får pengar för varje tråd man skapar och/eller inlägg man postar samtidigt som man kan skapa obegränsat antal trådar och posta obegränsat antal inlägg varje dag. Jag tycker absolut att pengasystemet bör gynna aktiva användare på sidan men jag tror att det skulle innebära att vi efter något år skulle se en väldigt, väldigt stort skillnad mellan dels väldigt aktiva och mindre aktiva användare men även mellan äldre och nyare medlemmar. Som ett exempel på hur det kan leda till orimligt mycket pengar till vissa så skulle ha tjänat ungefär 3090 DCK i mars i år med de reglerna (här har jag bara gått efter winterbots månadsstatistik och inte räknat extra för nya trådar eller räknat bort inlägg i forumlekar). På en månad hade alltså en medlem helt rimligt kunnat tjäna en tredjedel av startsumman som alla de deltagande medlemmarna får. Värt att tillägga är även att vi knappast snackar något rekord den månaden. Jag är inte helt säker på att det är rekordet men i april 2019 så postade @shapur totalt 1645 inlägg, vilket alltså skulle ha resulterat i ungefär 16450(!) DCK intjänat på enbart en månad (även här har jag bara utgått ifrån winterbots statistik över hur många inlägg shapur postat och inte tagit hänsyn till om några är nya trådar eller inlägg postade i forumlekar).

Samtidigt så stödjer systemet ni använder, om jag förstått saken rätt, att det automatiskt betalas ut en fast "lön" till alla som har postat visst många inlägg. Här föreslår jag att ni skapar två-tre stycken lönenivåer där en är så låg att de flesta skulle uppnå den och en-två satt lite högre. Det verkar även möjligt att göra så att lönen delas ut en gång i månaden istället för en gång i veckan eller till och med en gång per dag. Det tror jag är fördelaktigt eftersom att det även möjliggör för de som är väldigt aktiva ett fåtal dagar per månad men helt inaktiv andra dagar att tjäna pengar.

Ja, jeg har tenkt i samme baner. Vi skal diskutere dette i Finanskomiteen, og det kan være vi setter et makstak på hvor mange DCK man kan tjene på en dag, eller eventuelt gjør det slik at lønnen kun utbetales en gang i måneden.
«The Zen Way is to wait without purpose in the state of highest tension. Do not compete with what is happening. To compete is to prepare for failure. Do not be trapped by the need to achieve anything. This way, you achieve everything.»

<ref>{{Referanse Dofo|Post = 249057|Tittel = Pengesystemet er lansert|Utgiver = Tralan|Utgitt = {{Dato|DD|MM|YYYY}} |Besøkt = {{Dato|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}}}}}</ref>

Post by Tralan on Jul 13, 2020 1:05:32 GMT 1

Tralan Avatar
Tralan
Milliardærene
Moderator

Medlem siden February 2015
5,911 poster
1,505 likerklikk
Jul 13, 2020 1:05:32 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Sender opp
«The Zen Way is to wait without purpose in the state of highest tension. Do not compete with what is happening. To compete is to prepare for failure. Do not be trapped by the need to achieve anything. This way, you achieve everything.»

<ref>{{Referanse Dofo|Post = 249171|Tittel = Pengesystemet er lansert|Utgiver = Tralan|Utgitt = {{Dato|DD|MM|YYYY}} |Besøkt = {{Dato|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}}}}}</ref>

Post by मैत्रेय :·3 on Jul 13, 2020 14:10:11 GMT 1

मैत्रेय :·3 Avatar
मैत्रेय :·3


Medlem siden September 2019
888 poster
197 likerklikk
Jul 13, 2020 14:10:11 GMT 1        på skrivebordsversjon       
"For å kjøpe noe må du ha det dobbelte av kjøpesummen."
Why?
<ref>{{Referanse Dofo|Post = 249176|Tittel = Pengesystemet er lansert|Utgiver = मैत्रेय :·3|Utgitt = {{Dato|DD|MM|YYYY}} |Besøkt = {{Dato|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}}}}}</ref>

Post by Tralan on Jul 13, 2020 15:05:57 GMT 1

Tralan Avatar
Tralan
Milliardærene
Moderator

Medlem siden February 2015
5,911 poster
1,505 likerklikk
Jul 13, 2020 15:05:57 GMT 1        på skrivebordsversjon       
मैत्रेय :·3 Avatar
"For å kjøpe noe må du ha det dobbelte av kjøpesummen."
Why?
Det er for at du ikke skal kjøpe noe dyrt og sitte igjen med 0 DCK på kontoen din, og dermed miste motivasjonen til å fortsette.

Man betaler likevel kun selve kjøpesummen, og ikke det dobbelte.
«The Zen Way is to wait without purpose in the state of highest tension. Do not compete with what is happening. To compete is to prepare for failure. Do not be trapped by the need to achieve anything. This way, you achieve everything.»

<ref>{{Referanse Dofo|Post = 249179|Tittel = Pengesystemet er lansert|Utgiver = Tralan|Utgitt = {{Dato|DD|MM|YYYY}} |Besøkt = {{Dato|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}}}}}</ref>

Post by मैत्रेय :·3 on Jul 13, 2020 15:33:16 GMT 1

मैत्रेय :·3 Avatar
मैत्रेय :·3


Medlem siden September 2019
888 poster
197 likerklikk
Jul 13, 2020 15:33:16 GMT 1        på skrivebordsversjon       
Tralan Avatar
मैत्रेय :·3 Avatar
"For å kjøpe noe må du ha det dobbelte av kjøpesummen."
Why?
Det er for at du ikke skal kjøpe noe dyrt og sitte igjen med 0 DCK på kontoen din, og dermed miste motivasjonen til å fortsette.

Man betaler likevel kun selve kjøpesummen, og ikke det dobbelte.
Teit ide
<ref>{{Referanse Dofo|Post = 249181|Tittel = Pengesystemet er lansert|Utgiver = मैत्रेय :·3|Utgitt = {{Dato|DD|MM|YYYY}} |Besøkt = {{Dato|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}}}}}</ref>

Post by मैत्रेय :·3 on Jul 13, 2020 18:25:11 GMT 1

मैत्रेय :·3 Avatar
मैत्रेय :·3


Medlem siden September 2019
888 poster
197 likerklikk
Jul 13, 2020 18:25:11 GMT 1        på skrivebordsversjon       
winterduck Avatar
Jul 13, 2020 18:22:14 GMT 1 @winterduck said:
Annars skulle du ju köpa hattar för alla dina pengar och då skulle du inte ha råd med mat :P

Nejdå, jag håller med om att det är konstigt.
De selger ikke mat
<ref>{{Referanse Dofo|Post = 249183|Tittel = Pengesystemet er lansert|Utgiver = मैत्रेय :·3|Utgitt = {{Dato|DD|MM|YYYY}} |Besøkt = {{Dato|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}}}}}</ref>

Post by Beatles on Jul 13, 2020 18:38:17 GMT 1

Beatles Avatar
Beatles
Hakkespettene

Medlem siden June 2013
1,236 poster
550 likerklikk
Jul 13, 2020 18:38:17 GMT 1        på skrivebordsversjon       
मैत्रेय :·3 Avatar
winterduck Avatar
Jul 13, 2020 18:22:14 GMT 1 @winterduck said:
Annars skulle du ju köpa hattar för alla dina pengar och då skulle du inte ha råd med mat :P

Nejdå, jag håller med om att det är konstigt.
De selger ikke mat
Årsaken til denne regelen er at det skal være relativt utfordrende å få kjøpt dekorasjoner, slik at man ikke kan kjøpe alt med startsummen du har fått gratis! Likevel ønsker vi ikke at man skal blakke seg helt når man gjør et kjøp, siden vi ønsker at pengene mest mulig skal sirkulere mellom brukere (ta jobber, investere i bedrifter osv.). Hvis vi skulle hatt utfordrende priser men uten et dobbelt beløp-krav, er det stor fare for at folk ville ha prioritert dekorasjons-kjøp og det ville ha ødelagt den sirkulasjonen vi ønsker. Med dette dobbelt-kravet setter vi opp et system hvor vi løser disse to problemene. :)
Sist endret: Jul 13, 2020 18:38:53 GMT 1 av Beatles
Redaktør i Hakkespettavisen. Adresse: Apalveien 109.
<ref>{{Referanse Dofo|Post = 249186|Tittel = Pengesystemet er lansert|Utgiver = Beatles|Utgitt = {{Dato|DD|MM|YYYY}} |Besøkt = {{Dato|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}}}}}</ref>